حرفه وکالت در ایران از آبان ۱۳۰۹ با تأسیس و آغاز به کار کانون وکلای دادگستری (مرکز) با حضور مرحوم علی اکبر داور ـ وزیر وقت عدلیه ـ و اکثریت وکلای دادگستری به عنوان یک حرفۀ رسمی مورد شناسایی قرار گرفت.

در ۱۳۳۳ کانون وکلای دادگستری با تصویب لایحه استقلال وکلای دادگستری، استقلال یافت و تا به امروز نیز با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های بسیار به کار خود ادامه داده است و امروز علاوه بر کانون وکلای دادگستری مرکز، ۲۴ کانون دیگر نیز در استان های مختلف کشور تشکیل شده و مشغول به فعالیت هستند. (؟) (برای مشاهده فهرست کانون های وکلای دادگستری ایران بر روی علامت سئوال کلیک کنید)

در کنار کانون های وکلای دادگستری، قوه قضاییه نیز در ۱۳۸۰ با استناد به مادۀ ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه، اجازه پیدا کرد تا نسبت به تائید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق برای امور مشاوره و وکالت مجوز های مربوط را صادر نماید و بدین ترتیب سنگ بنای مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه نهاده شد.

طبق آخرین اطلاعات موجود (منابع غیر رسمی)، در حال حاضر حدود یکصد هزار وکیل در کشور مشغول به فعالیت هستند و سالانه حدود یک هزار وکیل جدید به جامعۀ وکلای ایران می پیوندند.

با وجود فعالیت این تعداد وکیل و علی رغم اینکه «فرهنگ استفاده از وکیل» پیش از انجام هر کاری که به نوعی دارای آثار حقوقی است در بسیاری از کشورها اعم از توسعه یافته و در حال توسعه به شکلی مطلوب مورد پذیرش قرار گرفته است، اما فرهنگ وکالت در ایران، آنچنان که بایسته و شایسته آن است مورد توجه قرار نگرفته و مردم اعتماد چندانی به وکلاء ندارند.

این تصور رایج ناشی از یک دلیل عمده است: عدم تخصص گرایی در میان وکلای ایرانی و قبول اکثر دعاوی ای که به آنها ارجاع می شود که این امر از یک سو باعث عدم اعتماد موکل به وکیل می شود و از سوی دیگر به دلیل نبود زمان کافی برای بروز رسانی دانش و همگام شدن با تحولات در حوزه های تخصصی، منتهی به عدم احاطۀ کافی بر موضوعات مختلف حقوقی از سوی وکلاء می گردد.

پایگاه اینترنتی وکیل بان با آسیب شناسی مشکلات و موانع گسترش فرهنگ وکالت در ایران، اقدام به گردآوری اطلاعات وکلای متخصص می نماید تا در موضوعات مختلف از جمله حقوقی، کیفری، تجاری، ثبتی و ... ، بهترین وکلا را پیش روی افرادی که به دنبال متخصصان این حوزه هستند (وکیل جویان) قرار دهد تا بدین وسیله از بروز خسارت های غیر قابل جبران جلوگیری به عمل آورد و در راستای رسیدن مقام وکالت به جایگاه واقعی خود، گامی هر چند کوچک را برداشته باشد.

گردآوری اطلاعات وکلای متخصص و متعهد، و امکان جستجو بر اساس تخصص، این امکان را برای اشخاص حقیقی و حقوقی فراهم خواهد ساخت تا با اطمینان خاطر و سهولت بیشتر، اقدام به یافتن وکیل مورد نظر خود که پارامترهای آن در وکیل بان تعیین شده است بنمایند و با مشورت و بکارگیری وکلای متخصص در اموری که دارای آثار حقوقی هستند، از جدل و تنش بپرهیزند و صلح و آرامش را در سطوح مختلف جامعه برای خود به ارمغان بیاورند.

شما هم اگر وکیل هستید و مایل هستید به وکیل بان بپیوندید و از مزایای آن بهره مند شوید اینجا کلیک کنید.